Nielen pažský syr, ale aj pažské jahňacie predstavuje vynikajúcu ostrovnú lahôdku. Bez ohľadu na spôsob prípravy, mladé jahňacie vždy poskytuje výnimočný labužnícky zážitok. Pažské jahňacie je najlepšie v januári, februári a marci, keď trvá dojenie oviec. Je mimoriadne mäkké a veľmi chutné. Najlepšie je, keď sa upečie v rúre spolu so zemiakmi a na grile. Staršie jahňacie je najlepšie varené. Na Pagu sa za mladé jahňacie považuje mäso jahňaťa nepresahujúceho váhu 10 kg.
Je treba spomenúť aj veľmi kvalitný olivový olej, ktorý sa vyrába v oblasti Lunu a Tovarnelu. Od miesta Varsan až po Lun rastie okolo 12 tisíc olivovníkov. Zvyčajne v októbri a novembri prebieha zber olív a ich spracovanie v olejárni v Lune. Olivový olej z Lunu je mimoriadne výživný, liečivý a teda aj žiadaný.
Pažské ovce sa chovajú v kopcovitých oblastiach, na ktorých rastie nízka tráva, ktorá je vystavená soli z morskej vody, ktorú občas prináša bóra. Tieto trávy sú ovciam hlavnou potravou a práve vďaka nim má pažský syr svoju špecifickú a svojráznu arómu. Pre svoju mimoriadnu kvalitu dostal pažský syr od Chorvátskej hospodárskej komory listinu potvrdzujúcu pôvodny chorvátsky výrobok a niektorí výrobcovia pažského syra získali významné ocenenia na medzinárodných výstavách syra.
Výrobou pažského syra sa zaoberá okolo 2 tisíc osôb (tj. 800 domácností) a pastieri sú organizovaní v troch združeniach: Združenie chovateľskej pažskej ovce v Kolane, Združenie chovateľskej pažskej ovce v Pagu a združenie Uzorstado v Dinjišce.
Ochutnajte tieto pažské špeciality počas dovolenky na ostrove Pag.